joi, 11 februarie 2010

12

Leah nu s-a arata inca 2 luni.Nu pot sa zic ca eram ingrijorat dar totusi ma deranja.Am decis sa-l intreb pe Jacob despre ea.Ca de obicei se juca cu Renesmee in living.Sah.Cand am intrat l-am auzit:
-Nu ma vei bate din nou,Nessie.
Ea a ras.
-Atunci trebuie sa te straduiesti mai mult.
m--am asezat langa ei.
-Hey Jaz,m-a salutat Renesmee,fara sa-si ia ochii de la joc.Era fericita,relaxata.Jacob era un pic tensionat.Asta probabil pentru ca nu ma cunostea mai deloc.
Si da, inca eram vampir,si in ochii lui unul destul de periculos.Nu ma gandisem la modul cum aveam sa il intreb pe Jacob despre Leah.Intrebandu-l direct ar fi lasat o alta impresie,in special daca Leah avea sa auda despre asta,imediat ce Jacob s-ar fi transformat.
-Ce mai fac Seth si Leah?am intrebat eu sperand ca suna a ceva obisnuit.Nu era o intrebare ciudata avand in vedere ca Seth a locuit practic aici pana acum cateva saptamani.
-Seth e bine...banuiesc,dar cu Leah nu am vorbit de ceva vreme,a zis Jacob atent la jocul de sah.
Minunat,absolut minunat,am gandit eu sarcastic.
Apoi l-am observat pe Edward uitandu-se spre mine.Si-a ridicat sprancenele cand mi-a citit gandurile.
-,,Nimic,,am gandit eu iritat.
S-a uitat in alta parte imediat.Stiam ca il ranisem gandind in felul asta.Bineinteles ca nu era alegerea lui sa auda gandurile noastre.Dar era destul de enervant cateodata.O invidiam pe Bella pentru darul ei in momente ca acestea.

****

Nu a trecut mult si discutia despre mutat a reinceput.Rosalie era stresata de cand subiectul fusese deschis si nici ceilalti nu uitasera.Era dimineata,imediat dupa ce Carlisle se intorsese din tura de noapte de la spital.Era stresat ca si cand ceva rau se intamplase.Cand a intrat pe usa,Edward si eu ne-am ridicat imediat.A inaintat in camera unde toti eram exceptandu-le pe Bella si Renesmee si i-a cautat privirea lui Alice,care a aprobat.Am simtit-o tensionata,mana ei strangandu-se sub un pumn.
Ne-am asezat pe canapea si mi-am pus bratul in jurul ei si si-a asezat capul pe pieptul meu.Asta avea sa fie o lunga zi.
-Trebuie sa ne mutam,a vorbit Carlisle si se pare ca nu am fost singurul care l-a simtit tensionat.Rosalie si-a strans buzele intr-un mod arogant si incapatanat pe care il stiam toti.
-Nu vrem asta, a zis ea vorbind si pentru Emmett.
El s-a uitat in sus si nu a zis nimic.
-Nu incepe cu asta din nou ,Rosalie,trebuie si stii asta la fel de bine ca toti din aceasta camera,a zis Edward iritat.
Furia lui Rosalie a explodat in trupul ei ca o flacara si m-a coplesit;pentru cateva secunde am putut vedea prin ochii ei:cum se simtea inconjurata de persoane care erau impotriva ei,cum simpla fraza rostita de Carlisle ii intorsese lumea cu susul in jos.Am impins trairile ei intr-o parte si am observat ca ii strangeam mana lui Alice.
M-am relaxat imediat si m-am uitat la Rosalie.Probabil ca pierdusem raspunsul ei vazand-o acum uitandu-se la Edward cu privirea rece ca gheata.Carlisle s-a interpus intre ei inainte ca situatia sa degenereze.
-Nu se pune problema de a vrea,Rosalie,ci trebuie pentru ca nu vom ramane nedescoperiti daca mai stam aici.
S-a uitat in alta parte,acesta fiind modul ei de a fi de acord.
Sigur va reveni asupra discutiei incercand sa-l copleseasca pe Carlisle sa ramanem aici ,dar pe moment,discutia era incheiata.
Restul dupa amiezii ceilalti au discutat despre unde si cand ne vom muta,dar nu i-am dat importanta.Nu-mi pasa unde aveam sa plecam,oriunde vom incepe o viata noua va trebuie sa ne reintoarcem la scoala.Iadul meu personal

0 comentarii: